PSV wint met grote cijfers

ZWOLLE – PSV neemt na een bezoek in Zwolle de drie punten mee naar huis. Op het kunstgras van PEC wonnen de Eindhovenaren na een stroeve start met ruime cijfers: 0-4. Zo staat PSV weer gedeeld bovenaan met Ajax.

In de beginfase kon PEC Zwolle zijn opponent uit Eindhoven goed weerstand bieden. De afwachtende tactiek van de Zwollenaren – die Jorrit Hendrix vrij lieten – bleek goed te helpen, aangezien PSV moeite had om zijn aanvallers te bereiken.

Beide ploegen kregen wat kansjes, maar van serieuze doelpogingen was geen sprake, tot het slippertje van Nick Viergever. Reza Ghoochannejhad dacht daarvan te profiteren, maar gelukkig voor PSV had Jeroen Zoet een passend antwoord op de inzet van de aanvaller.

Nog voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een PSV-aanval besloot Pablo Rosario net buiten het strafschopgebied te schieten. De aanvoerder mikte zijn schot laag in de hoek en bleek te machtig voor doelman Xavier Mous, die wel nog een hand achter de bal kreeg en zichtbaar baalde van zijn ’fout’.

De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamers, maar tot scoren kwamen de mannen van John Stegeman niet. PSV nam het initiatief weer over en verdubbelde ruim 20 minuten voor tijd de voorsprong. De 2-0 had veel weg van de openingstreffer van PSV (een lage schuiver in de hoek waar Mous aan zat, maar niet uit het doel kon houden). Het verschil was dat niet Rosario, maar Donyell Malen de treffer maakte.

Enkele minuten later besliste de ingevallen Ritsu Doan de wedstrijd door de 0-3 voor zijn rekening te nemen. Het was het eerste doelpunt van de 21-jarige Japanner in het shirt van PSV. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 0-4. Erick Guttierez, ook ingevallen, gleed de bal na de door Mous gekeerde inzet van Malen in het doel.

Bron: De Telegraaf


Eén antwoord op “PSV wint met grote cijfers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *