PSV slaat Ajax nock-out

PSV heeft de eerste tik uitgedeeld in de titelstrijd. In Eindhoven walste de ploeg van coach Mark van Bommel in de eerste helft over Ajax heen. Bij rust stond de eindstand al op het scorebord: 3-0. Daarmee slaat PSV en gat van vijf punten op Ajax.

PSV heeft er geen enkele twijfel over laten bestaan wie momenteel de beste ploeg van de eredivisie is. De topper tegen Ajax was binnen een helft al beslist. 3-0, dezelfde score als vijf maanden terug ook op het bord stond toen Ajax in Eindhoven ook al werd vernederd in de kampioenswedstrijd van PSV.
Het enorme verschil tussen de ploegen zat ‘m in zoveel spelers en momenten. Hoe Nick Viergever en Daniël Schwaab bij PSV verdedigden op de aanvallers van Ajax, dat ging met een verbetenheid en een onderlinge afstemming die het centrale duo bij Ajax nooit had. Vooraf was het al de vraag wat Erik ten Hag zou doen met de vervanging van de geblesseerde defensieleider Matthijs de Ligt? De jonge Oranje-international legt als enige bij Ajax achterin letterlijk gewicht in de schaal. En ook lengte en kopkracht in duels met robuuste spitsen zoals PSV-captain Luuk de Jong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *