Feyenoord deelt punten met FC Utrecht

Feyenoord

1 – 1

FC Utrecht


Het seizoen is nog maar amper begonnen, maar nu al verkeert Feyenoord in grote zorgen. Vanavond won de ploeg van Jaap Stam voor de derde competitiewedstrijd op rij niet. Het duel met FC Utrecht eindigde in 1-1.

Veel hulpelozer als Jan-Arie van der Heijden kun je je als voetballer niet voelen. De eerste helft van Feyenoord tegen FC Utrecht loopt al richting zijn einde als de verdediger opnieuw een fluitconcert over zich heen voelt komen van een volle Kuip. De Leidenaar staat deze middag symbool voor het hemeltergende, onsamenhangende verdedigen van de Rotterdamse club die na negentig minuten ploeteren genoegen moet nemen met een povere 1-1.

Feyenoord begint de late middag wedstrijd niet eens onaardig tegen FC Utrecht. Zo zijn Steven Berghuis (via het been van Rico Strieder) en Sam Larsson dichtbij een doelpunt. Maar verdedigend is het -ook nu weer- dermate kwetsbaar bij de Rotterdamse club, dat vrijwel elke counter van de bezoekers gevaarlijk is. Uit een daarvan maakt Issah Abass al vroeg de 0-1. Na dom balverlies van Larsson geeft hij eerst de voltallige Rotterdamse verdediging en vervolgens doelman Kenneth Vermeer het nakijken. Later komt de ploeg van Stam goed weg als Abass geklungel van Van der Heijden niet afstraft. Ook Willem Janssen is uit een corner van oud-Feyenoorder Simon Gustafson dichtbij namens de bezoekers, die Berghuis kort voor rust nog bijna gelijk zien maken op aangeven van Ridgeciano Haps.

Het is alleszeggend voor het elftal van Feyenoord, dat zich in aanvallend opzicht heus wel laat zien. In de tweede helft, waarin Haps via een fraaie afstandsknal al vroeg voor de 1-1 zorgt, zijn de kansen voor beide doelen aanvankelijk redelijk verdeeld. Gustafson verzuimt balverlies van Rick Kardorp af te straffen en Patrick Joosten stuit op de vuisten van Vermeer, terwijl Berghuis en de bedrijvige Luis Sinisterra aan de andere kant voor gevaar zorgen.

In de slotfase lijkt Feyenoord -waarin Edgar Ié (na rust) en Liam Kelly hun debuut maken- er evenwel compleet doorheen te zitten. Nadat Karsdorp eraf gaat met kramp, voorkomt de paal dat Leon Guwara de Utrechters opnieuw aan een voorsprong helpt. Al met al zullen zij op basis van de hele wedstrijd het minst tevreden zijn met de 1-1. De bijna 50.000 Rotterdamse supporters denken daar echter anders over. Onder een striemend fluitconcert gaat de ploeg van Stam van het veld.

Bron: AD


Wil je niks missen? Vul je e-mailadres dan hieronder in!

Uitschrijven kan met 1 klik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *