AZ en PEC scoren beide niet

PEC Zwolle

0 – 0

AZ

Komend seizoen is hij trainer van Feyenoord. Vanmiddag zat Jaap Stam nog op de bank van PEC Zwolle. Tegen nummer vier AZ behaalde zijn club een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie, 0-0. Met de remise bewees hij bovendien zijn toekomstig werkgever een dienst.

Het gros van de bijna 14.000 toeschouwers in het PEC Zwolle-stadion zat vermoedelijk al ergens binnen aan een warme kom erwtensoep, toen Jaap Stam er nog een maal een applausjes uitperste naar het vak met fanatiekste aanhang. Zijn elftal streed vanmiddag voor wat het waard was tegen AZ en behaalde een verdienstelijk punt in de strijd tegen degradatie. Met de 0-0 bewees hij bovendien een dienst aan zijn nieuwe werkgever Feyenoord, dat bij winst op Vitesse afstand kan nemen van de Alkmaarders.

Het was een bijzondere middag voor hem geweest, Stam. Afgelopen week werd bekend dat de vroegere verdediger van onder meer PSV, Manchester United, AC Milan en Ajax komend seizoen trainer is in De Kuip. En dat was net bij elke fan van PEC Zwolle heel goed gevallen. Simpelweg omdat hij pas net een paar weken werkzaam is bij hun club. Desondanks viel er van dat sentiment weinig te merken in Zwolle.

En al zeker niet bij Stam, die aanhoudend langs de lijn stond om zijn elftal naar voren te dirigeren. Iets dat aanvankelijk wonderwel lukte. In de eerste helft was er immers maar één club die er wat van probeerde te maken in het waterkoude Zwolle. En dat was de ploeg van Stam. Het was vooral aan AZ-doelman Marco Bizot te danken dat de blauw-witten voor rust niet de verdiende voorsprong kregen.

Bizot keerde inzetten van Mike van Duinen (uit een corner van Younes Namli), van Kenneth Paal (afstandsschot) en van Pelle Clement, die vlak voor zijn neus opdook. Ook spits Lennart Thy was een keer akelig dichtbij namens de nummer vijftien van de eredivisie. De club die elf plaatsen hoger staat, die uit Alkmaar, kwam in de eerste 45 minuten niet verder dan een afzwaaier van Mats Seuntjens en een inzet van Thomas Ouwejan, na een een/tweetje met diezelfde Seuntjens.

In de tweede helft vertolkte de doelman aan de andere kant, Mickey van der Hart, juist een hoofdrol. Toen was het AZ dat domineerde en via Oussama Idrissi, Guus Til (van heel dichtbij) en tweemaal Calvin Stengs hartstochtelijk jacht maakte op de voorsprong. Van der Hart redde echter attent.

Zodoende eindigde de wedstrijd zoals die begon: 0-0.

Bron:AD.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *