Feyenoord loopt in op Ajax en PSV door overwinning in inhaalwedstrijd

 

Feyenoord moet het tot de winterstop doen zonder Nicolai Jørgensen. Maar ook zonder de spits haalde Feyenoord fors uit tegen VVV, dankzij de teruggekeerde Van Persie en de opgeleefde Larsson: 4-1.

 

Feyenoord nam vanavond weer een hapje uit de achterstand op Ajax en PSV. De inhaalwedstrijd tegen VVV, vier dagen na de krachtsexplosie tegen koploper PSV, bleek niet meer een routineklusje. Het gehavende VVV beperkte zich in de Kuip slechts tot tegenhouden in de wetenschap dat het op die manier bijna een wonder nodig had om een positief resultaat weg te halen uit Rotterdam. De Limburgers zijn dit seizoen al nauwelijks in balbezit, maar tegen Feyenoord stond het percentage van de nummer acht van de eredivisie halverwege op slechts 18 procent.
[sg_popup id=2539]

Toen Tonny Vilhena profiteerde van gestuntel in de Limburgse defensie, zat de wedstrijd er na bijna dertig minuten spelen eigenlijk op. Voor de beresterke international is het jammer dat de winterstop aanstaande is, want Vilhena draait de laatste weken op volle toeren. Tegen PSV nam hij zijn ploeg al op sleeptouw en ook tegen VVV bleek hij weer de balveroveraar op het middenrif. Nog voor rust zorgde Robin van Persie voor de tweede treffer voor Feyenoord. De aanvoerder was ruim een maand uit de roulatie met een spierblessure, maar sloot vanavond in de Kuip weer aan.

Tegen PSV had Van Persie een minuut of twintig in actie kunnen komen. Vanavond, slechts vier dagen en vooral slechts twee trainingen verder, kon hij moeiteloos 69 minuten meedoen. Het zei alles over de speelwijze van VVV dat zo ver op eigen helft stond dat Van Persie nauwelijks meters hoefde te maken. Of misschien wel kon maken.

Larsson

Na rust zorgde Sam Larsson voor 3-0 en 4-1. De Zweed die zo lang maar wat aanmodderde in de Kuip kon na zijn goede optreden tegen PSV wel een bevestiging dat hij op de goede weg is gebruiken. Zoals dat eigenlijk voor heel Feyenoord het verhaal was. Dat Tino Susic tussendoor voor 3-1 zorgde, was vooral vervelend voor keeper Justin Bijlow.

De vraag is of Van Persie er zondag aan de Meerdijk in Emmen weer vanaf de start bij is. De aanvoerder op leeftijd heeft doorgaans meer hersteltijd nodig dan zijn ploeggenoten en Emmen speelt ook nog eens op kunstgras, de ondergrond waar de topscorer aller tijden van Oranje bepaald geen fan van is. Dylan Vente groeide met nepgras op en is fris voor komende zondag.

Van Bronckhorst weet natuurlijk ook dat hij Van Persie vooral nodig zal hebben over twee weken wanneer FC Utrecht de tegenstander is in het bekertoernooi. Aan de andere kant, met zijn ingevingen geeft Van Persie zijn ploeg altijd iets extra’s. Bovendien is hij clubtopscorer met zeven doelpunten. Maar de Rotterdammers mogen dan aan een opmars bezig zijn met na de nederlaag tegen Ajax vier competitiezeges op een rij. De beker blijft ook dit seizoen weer de meest reële optie op een prijs.

De achterstand op PSV (7 punten) en Ajax (5) is na vanavond wel nog binnen de perken, maar het zou te opportunistisch zijn om de Rotterdammers opeens weer serieuze kansen toe te dichten op de landstitel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *