Grand Prix van Engeland

Afbeelding: Telegraaf

Er werden al voorspellingen gedaan dat de banden het op dit snelle circuit zwaar zouden gaan krijgen. Maar het is nog niet vaak voorgekomen dat meerdere auto’s de finish haalden met een klapband achter de rug. Wat te denken van Lewis Hamilton. Hij heild Max Verstappen maar net achter zich, nadat ook hij een klapband kreeg in de laatste ronde.

Niet alleen was het einde erg spectaculair, ook begon de start chaotisch. Nog voor de eerste ronde te hebben voltooid, tikte Albon in de laatste bocht van de ronde Kevin Magnussen van de baan. Hiervoor kreeg hij later in de race nog een vijf seconden straf. Niet erg lang daarna crashte ook Daniil Kvyat. Of hij nou zelf te vroeg op het gas ging, of dat er een wiel lek raakte, de safety car moest in elk geval weer de baan opkomen.

DSQ

Vettel had erg veel moeite met de baan. Of, dat is wat je kunt opmaken uit zijn Vettel-onwaardige resultaat: tiende. En dan heeft hij nog geluk gehad, want Als Bottas geen lekke band had gekregen had Vettel niet eens in de punten gestaan. Ook Romain Grosjean viel het niet mee. Het had niet veel gescheeld of hij had onderaan de lijst gestaan met DSQ naast zijn naam. Eerst blokte hij Sainz op een reglementair oneerlijke manier, waarvoor hij een zwart-witte vlag kreeg. Niet veel later deed hij hetzelfde weer, alleen deze keer niet met Sainz. Hij is uiteindelijk niet gediskwalificeerd.

Impact op het klassement

Uiteindelijk doet Max Verstappen hier weer hele goede zaken. Hij loopt in op Bottas en uit op iedereen die achter hem staat in het klassement. Norris deed minder goede zaken, hij staat nog wel netjes op de vierde plek, maar hij wordt op de hielen gezeten door Charles Leclerc, die dit troosteloze seizoen van Ferrari moet zien te redden met een vierde plek in het klassement van de coureurs. En als ze niet oppassen zelfs bij de constructeurs, aangezien McLaren was uitgelopen op Ferrari als Sainz geen lekke band had gehad.

Bron: Formula 1

© Jopvaneck.nl – delen met naamsvermelding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *