Ajax thuis in topper tegen PSV

Ajax heeft het gat met titelconcurrent AZ weer vergroot tot drie punten. De Amsterdammers hadden in een tegenvallende topper weinig te duchten van PSV: 1-0

Na een lange sprint had Quincy Promes vlak voor rust de kans om op doel te schieten. De aanvaller koos voor een hakbal met noodlottige gevolgen. De bal kwam niet aan bij ploeggenoot Ryan Babel, maar erger: Promes liep met zijn hakbal een hamstringblessure op.

Tien minuten nadat hij Ajax op een verdiend voorsprong had geschoten, moest Promes noodgedwongen naar de kant. Na Joel Veltman, die zich na een half uur met een blessure moest laten vervangen, zorgde het uitvallen van Promes voor de tweede noodzakelijke aanpassingen bij Ajax.

De Amsterdammers had voor rust dan ook meer last van de blessures dan van de tegenstander. PSV kwam zonder enig vertrouwen naar de Johan Cruijff Arena en dat was duidelijk zichtbaar op het veld. Van enige automatismen in het spel was geen sprake en de Eindhovenaren kwamen nog goed weg dat het met rust maar 1-0 achter stond.

Na rust was het spelbeeld onveranderd. Ajax had de bal en zocht de aanval, terwijl PSV het vooral bij tegenhouden hield. Van de Beek had direct na rust de kans op de tweede Amsterdamse treffer maar miste het overzicht in de eindfase en schoot in het zijnet.

Een half uur voor tijd moest Ten Hag opnieuw een blessurewissel doorvoeren. Deze keer was het Babel die geblesseerd op het gras ging zitten, naar zijn hamstring greep, en niet meer verder kon. Symbolisch voor de personele problemen was dat Noussair Mazraoui, normaal rechtsback, als gelegenheidslinksbuiten de wedstrijd moest uitspelen.

Twintig minuten voor tijd lijkt Ajax via een strafschop de voorsprong te kunnen verdubbelen als Olivier Boscagli rechtsback Sergino Dest in het strafschopgebied neerhaalt. Scheidsrechter Björn Kuipers en VAR-arbiter Bas Nijhuis weigeren echter in te grijpen.

In de slotfase volgden bij beide ploegen de slordigheden elkaar in rap tempo op. Ajax was door alle mutaties de aanvallende stootkracht kwijt, terwijl PSV voetballend zo armetierig was dat het lange tijd niet eens tot een slotoffensief in staat was. 

Bron: AD

Eén antwoord op “Ajax thuis in topper tegen PSV”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *