AZ strandt in halve finale beker

Willem II staat in de finale van de KNVB-beker. De Tilburgers wonnen donderdagavond in de halve eindstrijd van AZ. Na de reguliere speeltijd en verlenging was het 1-1, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Die nam Willem II beter. Doelman Timon Wellenreuther stopte er drie.

AZ kwam na ruim 20 minuten nog wel op voorsprong door een prachtig schot van Calvin Stengs die zichzelf knap had vrijgemaakt. Vooral voor rust had Willem II weinig in de melk te brokkelen.

Met nog zo’n 25 minuten op de klok wist Willem II het tij toch te keren. Alexander Isak tekende voor de gelijkmaker: 1-1. Daar bleef het in de reguliere speeltijd bij. Meteen aan het begin van de verlenging miste Willem II een uitstekende kans om op voorsprong te komen. Invaller Vangelis Pavlidis schoot maar rakelings langs.

Een domper voor Willem II snel in de tweede verlenging was het uitvallen van Diego Palacios. Ogenschijnlijk met veel pijn aan zijn voet moest hij per brancard het veld verlaten.

AZ kwam een paar minuten voor tijd nog goed weg toen een bal van Kristófer Kristinsson op de paal belandde. Gescoord werd er niet meer. In de beslissende strafschoppenserie, die volgens het ABBA- principe werden genomen, toonde Willem II zich de beste met dank aan doelman Wellenreuther. De Duitse keeper stopte de eerste drie strafschoppen van AZ. Na de misser van Bjørn Johnsen in de vijfde beurt (paal) was de serie van elf meter beslist.

Op 5 mei wacht Ajax in De Kuip dat woensdag bekerhouder Feyenoord met 3-0 uitschakelde. Willem II stond voor het laatst in 2005 in de bekerfinale. Toen was PSV met 4-0 te sterk.

Samenvatting

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *