Intel Xe DG2 voor laptops in 2021

Intel’s Xe DG2 Graphics voor desktops is al een hele tijd bekend, inclusief eigenlijk alle specificaties. Over de laptop-variant was veel minder bekend en daarin is nu verandering gekomen.

Eerder is al uitgelekt dat de desktop-variant van Intel Xe DG2 elk moment kan worden uitgebracht. Zo tweette een engineer bij Intel dat Xe ‘right around the corner’ is. Nu weten we ook dat in 2021 ook de laptop-variant zal komen, en we hebben zelfs al een hoop specificaties. DG2 lijkt te komen naar Alder Lake-P, de opvolger van Tiger Lake die eind dit jaar ook zal komen. Over de komst naar AMD processors is nog niks bekend.

Bron WccfTech

Zoals te zien is op de afbeelding staat er Tiger Lake en geen Alder Lake. Ook staat er PCIe Gen 4.0 en Alder Lake-P ondersteunt PCIe Gen 5.0. Wel staat er LPDDR5 en DDR5, wat Tiger Lake niet ondersteunt en Alder Lake-P wel. Het linker deel van de afbeelding is dus een beetje verwarrend, terwijl de rechter juist interessant is. Er wordt hier namelijk verklapt dat het type geheugen van DG2 voor laptops GDDR6 is.

Als we Tum Apisak mogen geloven, en dat mag best gezien zijn trackrecord, is er in elk geval een configuratie met 416 CU, of Compute Units met een kloksnelheid van 1100 MHz. We weten niet of dit het snelste model is voor laptops, wel weten wat dat de snelste voor desktops 512 CU’s heeft.

Voor meer details kun je altijd nog gaan naar DEZE website.


Een gedachte over “Intel Xe DG2 voor laptops in 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.