AMD Bergamo en Intel Sierra Forest gaan vechten om het hoogste aantal kernen in 2023

Zoals een tijdje geleden al uitgelekt werd op Twitter komt AMD in 2023, een tijdje na de lancering van Genoa in eind 2022 of begin 2023, met ‘Bergamo.’ Weer een Italiaanse plaatsnaam, maar een hele interessante deze keer, want in tegenstelling tot Genoa, dat tot 96 kernen zal gaan, komt Bergamo met 128 kernen, uiteraard op lagere kloksnelheden. Intel is hiertegen weer eens kansloos. Toch?

Misschien toch niet, want vandaag is op Twitter een bom ontploft als het gaat om Intel 7nm-producten, vooral in server. Er werden vandaag namen genoemd voor 2023, zoals Granite Rapids en Meteor Lake. Een naam die we nog niet zo vaak gehoord hebben, en veel mensen waarschijnlijk nog nooit, is Sierra Forest. Wij wisten al af van het bestaan, al een paar maanden zelfs, in tegenstelling tot de meeste techwebsites. Echter wisten ook wij niet wat het precies inhoudt.

Intel Sierra Forest lijkt nu volgens Twitter dus een tegenhanger van Intel op 7nm tegen Bergamo op 5nm van AMD. Sierra Forest is namelijk een Atom-core architectuur op 7nm met ondersteuning voor DDR5. Zoals Intel in het verleden ook al deed, zou het kunnen dat ze deze Atom-kern gebruiken om er zoveel als maar mogelijk is op een package te krijgen, en zo een aantal kernen te creëren wat competitief moet zijn met Bergamo. Wat is dat aantal kernen dan? Misschien ook wel 128, net als Bergamo, maar niks is zeker. Weten we zeker dat het uitkomt? Negatief. Weten we dan wel zeker dat het echt een Bergamo-tegenhanger is? Ook niet. Het enige wat we weten is dat de toekomst zeer interessant wordt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.