Alder Lake-S komt op 25 oktober

Alder Lake-S is al een zeer lange tijd bekend, net zoals veel specificaties. We weten hoeveel kernen het maximaal krijgt, we weten het procedé, we weten dat het DDR5 en PCIe 5.0 ondersteund en we wisten ongeveer wanneer het zou uitkomen. Nu weten we dat precies, namelijk 25 oktober dit jaar.

Zo lekte Moore’s Law is Dead, zie hierboven, niet alleen de datum waarop Alder Lake uitkomt, maar ook dat hij binnenkort zal komen met configuraties van Alder Lake. Ook zegt hij te weten dat Alder Lake-P en Alder Lake-M in Q1 2022 komen samen met twee vreemde andere versies. Een hiervan is waarschijnlijk Alder Lake-L, welke alleen Gracemont-kernen heeft en geen Golden Cove.

Verder gaf hij aan dat Microsoft met Intel aan het samenwerken is met betrekking tot de zogenaamde ‘schedulers’. Dit is de verdeling van software naar kernen. Er moet namelijk gezorgd worden dat zware processen naar de Golden Cove worden gestuurd en lichte applicaties naar Gracemont. Verder zei hij ook dat AMD zal reageren op Alder Lake met AMD Zen 3d. Of niet als Alder Lake tegenvalt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *