Tiger Lake-H45 specificaties lekken uit

De presentatie die Intel zal houden op 11 mei is al uitgelekt door HD-Technologia, en dus weten we nu al eigenlijk alles over Tiger Lake-H45.

Al sinds vorig jaar wisten we dat Intel een serie processors zou gaan uitbrengen met 8 kernen en 16 threads voor laptops. Sinds kort weten we dat de presentatie zal worden gehouden op 11 mei, een dinsdag om precies te zijn. Maar sinds heel kort weten we ook precies wat Intel aan het uitspoken is met hun mobiele processors.

Bron: Videocardz

De uitgelekte afbeeldingen vertellen ons precies wat er nieuw is in Tiger Lake-H45, en wat Comet Lake-H dus nog niet had. Uiteraard komt de Willow Cove-architectuur nu ook naar high-end laptops, samen met tot 44 PCIe lanes, waarvan 20 Gen 4. Intel Killer Wifi is aanwezig en ondersteuning voor Intel Optane, hoewel je dat niet echt nodig hebt in laptops. Ook is er natuurlijk de nieuwe Xe-gebaseerde grafische chip, maar ook die zal niet gebruikt worden gezien deze processors in laptops zullen komen met een dGPU.

Voor de modellen, zie hierboven of onze pagina met alle Intel 11th gen processors.

Als we Intel zelf mogen geloven, verslaat hun low-end Core i5 11400H de Ryzen 9 5900HS, zo ongeveer het beste van AMD op het mobiele platform. Dat is enorm indrukwekkend, gezien Intel de veel betere Core i9 hier nog niet eens gebruikt. Toch moet je dit erg met een korreltje zou nemen. Bij de aankondiging van Rocket Lake-S werd er ook een overwinning geclaimd op AMD, maar dat bleek gewoon onzin te zijn.


Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *