Kerkklokken zoals men die zich voor zich ziet komen voornamelijk in Europa voor. De traditionele manieren van luiden (rechte luidas en krukas) komen bijna alleen in West-Europa voor. Hieronder is een overzicht van geluien in (West) Europa met ook het Dordrechtse gelui. Hier hangt namelijk de zwaarste klok van Nederland. Onder elke video staat een beschrijving van wat het gelui onderscheidt van de rest.
Dikke Peter, de grootste vliegende klok ter wereld. De enige zwaardere klok die soms luidt (en gebruik maakt van de krukas) is Gotemba Bell.
Brema, een van de nieuwste domklokken. De grootste klok ziet er splinternieuw uit en is dat ook min of meer. Het brons is echter hergebruikt.
De grootste klok is een echte Van Wouklok zoals ze ook in Utrecht hangen. Deze is echter een maat groter met zijn E0 en majestueuze klank.
De dom van Münster, een absoluut schoolvoorbeeld van een gelui.
Klokken van de Notre Dame. In dit plenum is naast de oude bourdonklok Emannuel ook de een na zwaarste Eijsboutsklok te horen.
Recent gerestoureerde bourdons in een Franse cathedraal. Deze klokken glimmen zelfs nog. Alleen de grootste klok is nog origineel.
Extreem klokrijke toren in Ulm, Duitsland. Kwantiteit en kwaliteit zijn hier op een of andere manier samengegaan. Zeker een van de beste geluien van Europa.
Zwaarste Van Wougelui van Nederland en daarmee het ook beste gelui van Nederland. Zelfs originele Van Wouklepels zijn nog in gebruik.
Recent door Eijsbouts gegoten gelui in Pilzen. Deze klokken zijn iets te enthousiast gestemd en zijn dus nogal monotoon, al zorgt dit wel voor betere harmonie.
Zwaarste klok van Nederland hangt in de Grote kerk van Dordrecht samen met zeven andere middelgrote tot grote klokken. Met rechte luidassen zou dit een waanzinnig gelui zijn.