RDNA 3 wordt veel sneller dan Ampere

Een vertrouwde en vaste bron voor technieuws, Moore’s Law is Dead heeft onderzoek gedaan naar wat RDNA 3 wel en niet is. Hoewel hij zei dat er nog een hele hoop kan veranderen, is het toch erg interessant.

Ampere is sinds zijn release in 2020 dominant geweest in de markt om grafische kaarten. In prestaties dan, want beschikbaarheid is een ramp. RDNA 2 veranderde daar erg weinig in aangezien AMD niet kon overtuigen in gaming en al helemaal niet echt in render-taken. Daar lijkt begin volgend jaar verandering in te komen.

AMD zal namelijk volgend jaar RDNA 3 op de markt brengen, volgens andere geruchten vele kwartalen eerder dab NVidia’s Lovelace (RTX 4000). RDNA 3 zal gebaseerd zijn op TSMC’s 5nm transistor, Ampere is gebaseerd op Samsung’s 8nm. Bovendien zal de prestatieboost van RDNA 3 tegenover RDNA 2 van 40% tot 60+ % zijn.

Daar komt bij dat AMD dit jaar CDNA 2 zal uitbrengen, RDNA 2 voor professionele doeleinden. NVidia zal dit jaar geen Ampere Quadro’s uitbrengen. Dat zal pas diep in 2022 gebeuren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de enorme tekorten van NVidia-GPU’s. Naar verwachting zullen ook deze aanhouden tot begin 2022.

Zie hier de hele video.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *